Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η Microsoft σώζει τα Windows 8 απο την αποτυχία (;)


Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι τα Windows 8 θα έχουν ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον απο αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Μάλιστα το περιβάλλον αυτό σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα είναι βελτιστοποιημένο και απόλυτα προσαρμοσμένο για τις συσκευές αφής. Αυτή η επιλογή της Microsoft όμως, ενόχλησε ιδιαίτερα τους «παραδοσιακούς» χρήστες των Windows και έγινε η αφορμη για να ξεκινήσουν κάποια ιδιαιτέρως αρνητικά σχόλια σχετικά με την πορεία της. Κάποιοι άρχισαν να πιστεύουν πως το νέο interface θα είναι ίσως η μεγαλύτερη αποτυχία της Microsoft (ναι, ακόμα μεγαλύτερη και απο τα Vista…!!!). Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που αναρωτιόντουσαν αν αυτο θα είναι το «μοιραίο» λάθος της που θα την εκθρονίσει απο το βάθρο των desktop και θα δώσει επιτέλους στο Linux την ευκαιρία που εψαχνε τόσα χρόνια για να κυριαρχήσει σε αυτην την κατηγορία.
Απ” ό,τι φαίνεται όμως η Microsoft δε θέλει να δυσαρεστήσει κανέναν και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να διατηρήσει και το inteface που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Έτσι, τα Windows 8 θα έχουν ουσιαστικά δύο περιβάλλοντα χρήσης και ο καθένας θα μπορεί να επιλέγει αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα.
Αναλυτικότερα, το νέο περιβάλλον (γνωστό ως Metro UI) θα είναι το προεπιλεγμένο interface των Windows 8 και ενδείκνυται για τις συσκευές αφής. Οι χρήστες των desktop θα μπορούν να επιλέξουν τη χρήση του συνηθισμένου αν και βελτιστοποιημένου (για περισσότερς πληροφορίες διαβάστε εδώ) interface των Windows απλά με ένα click. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από το επίσημο blog της Microsoft, με τον Steven Sinofsky να δηλώνει ότι «πρόκειται για μια κίνηση που επαναφέρει την ισορροπία και θα μιλήσουμε αρκετά γι” αυτήν στο μέλλον. Η αρμονική συνύπαρξη των δύο interface είναι ένα σημαντικό στοιχείο των Windows 8«.
Δε μπορώ να πιστέψω ότι η Microsoft ήταν έτοιμη να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος σε ένα προϊον που κυριαρχεί στην αγορά. Ίσως να κατάλαβε το λάθος της και αποφάσισε να το διορθώσει πριν να είναι αργά. Η δική μου γνώμη όμως είναι ότι η Microsoft χρησιμοποίησε ένα πολύ έξυπνο τέχνασμα για να συγκεντρώσει όλη την προσοχή πάνω σε ένα προϊόν που δεν είναι ακόμα έτοιμο! Βρήκε ίσως τον καλύτερο τρόπο για να το προωθήσει,  έστω και αν αυτό το πέτυχε με αρνητικά σχόλια. Εγώ απλά αυτό που έχω να πω είναι ότι η αρνητική κριτική μερικές φορές αποτελεί ίσως την καλύτερη διαφήμιση, αρκεί βέβαια να ξέρεις να τη χειριζεσαι έξυπνα… ;)


Πηγή: http://tech-world.gr/h-microsoft-sozei-ta-windows8-apo-thn-apotyxia/135

Τα Windows 8 με μπερδεύουν, λέει ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν!

Τα Windows 8 με μπερδεύουν, λέει ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν
Σκληρή κριτική για τα νέα Windows 8 από εκεί που δεν το περίμενε δέχτηκε η Microsoft καθώς ο... συνιδρυτής της εταιρείας, Πολ Αλεν, δήλωσε ότι το νέο γραφικό περιβάλλον με την κατάργηση του Start μενού είναι «αινιγματικό» και δημιουργεί σύγχυση αρχικά στους χρήστες.
Γράφοντας στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Πολ Άλεν (στη φωτό αριστερά), που εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Microsoft, λέει πως δοκίμασε τα Windows 8 Release Preview -την προέκδοση που κυκλοφόρησε στις 31 Μαΐου- στον προσωπικό του υπολογιστή αλλά και σε μια ταμπλέτα Samsung 700T και το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά τον γοήτευσε:
«Αντιμετώπισα μερικά αινιγματικά στοιχεία των Windows 8», γράφει ο Άλεν επισημαίνοντας πως το διπλό γραφικό περιβάλλον (το Classic και το νέο Modern ή Metro) δημιουργεί σύγχυση: «Η διττή χρηστική εμπειρία μπορεί να φέρει σύγχυση, ειδικά όταν δύο εκδόσεις της ίδιας εφαρμογής -όπως του Internet Explorer- μπορούν να τρέχουν παράλληλα».
Το νέο Modern (πρώην "Metro") γραφικό περιβάλλον έχει μια επίπεδη, μινιμαλιστική όψη που ταιριάζει περισσότερο σε οθόνες αφής, ενώ το Classic θυμίζει την επιφάνεια εργασίας των Windows 7 χωρίς όμως το παραδοσιακό κουμπί "Start" ή το αντίστοιχο μενού εκκίνησης. Ακριβώς γι' αυτό, ο Άλεν επανέλαβε την κριτική που έχουν εκφράσει πολλοί χρήστες και αναλυτές:

«Το περίεργο είναι δεν υπάρχει τρόπος να ορίσεις την επιφάνεια εργασίας σου ως προεπιλεγμένο γραφικό περιβάλλον (πράγμα που θα έπρεπε να υπάρχει)», έγραψε ο Πολ Άλεν και συνέχισε απηχώντας την παραπάνω κριτική: «Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στα Windows 8: η απάλειψη του γνώριμου μενού Start»
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άλεν ήταν συνιδρυτής της Microsoft μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς το 1975 και εκείνος ο οποίος έκανε τη συμφωνία εξαγοράς του QDOS (Quick and Dirty Disk Operating System) που ήταν ο πρόδρομος του διάσημου MS-DOS που η Microsoft αδειοδότησε στην IBM για τους ιστορικούς πρώτους προσωπικούς υπολογιστές. Παρότι δεν έχει κάποια εκτελεστική ιδιότητα στην εταιρεία,  διαθέτει 138 εκατ. μετοχές της και περιουσία 14.2 δισ. δολαρίων που τον κατατάσει στην 48η θέση της λίστας των πιο πλούσιων ανθρώπων της Γης.
Ο Άλεν διαγνώστηκε με καρκίνο το 1983, οπότε πήρε άδεια από την Microsoft για να κάθε θεραπεία. Έφυγε οριστικά από διευθυντικές θέσεις το 2000 πουλώντας μερικά εκατομμύρια μετοχές. Είναι ιδιοκτήτης μιας ομάδας μπάσκετ στο NBA και μιας ομάδας ποδοσφαίρου στο NFL.


Πηγή: Τα Windows 8 με μπερδεύουν, λέει ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70470#ixzz2BQrOSaWk

Νέο κράξιμο για τα Windows 8

Ο αντιπρόεδρος στον τομέα του σχεδιασμoύ του στούντιο ανάπτυξης του Diablo III φαίνεται να υποστηρίζει τις απόψεις του Gabe Newell για την καταστροφική επίδραση των Windows 8 στην αγορά των PC. Ο Rob Pardo παρέθεσε στο twitter την πιο αντιπροσωπευτική πρόταση του Newell, "Νομίζω πως τα Windows 8 είναι μια καταστροφή για όλους στο χώρο του PC", προσθέτωντας και το δικό του σχόλιο, πως δηλαδή δεν είναι καλά και για τη Blizzard.



Οι συζητήσεις για τα Windows 8 ήταν μέχρι στιγμής υποτονικές στους κύκλους των σχεδιαστών, κάτι που άλλαξε από τη στιγμή που ο Gabe Newell τα περιέγραψε ως καταστροφή. Οι ισχυρισμοί του βασίζονται πάνω στη φημολογούμενη πρόθεση της Microsoft να έχει μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στις εφαρμογές και τις αγορές που γίνονται μέσα από τα Windows 8 - κάτι πάνω στο οποίο η εταιρεία του Redmond δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πληροφορίες.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Κατεβάστε τώρα την ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ και πραγματοποιήστε έναν έλεγχο στις κεφαλές εκτύπωσης του εκτυπωτή σας.

Κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο ο οποίος θα σας μεταφέρει στην σελίδα Λήψης όπου θα κάνετε κλίκ στο κουμπί DOWNLOAD.

Λήψη αρχείου ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ