Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ριάλιτι με σπίτια από την Ελλάδα



Βίλες πωλούνται «κοψοχρονιά» σε πλούσιους αγοραστές

 Πλούσιοι αγοραστές από όλο τον κόσμο ψάχνουν ευκαιρίες στη χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα, για να αγοράσουν πολυτελείς κατοικίες και βίλες «κοψοχρονιά».


Πρόκειται για το «Hellenic Home Hunting», ριάλιτι εμπνεύσεως ενός Ελληνοκαναδού.

Γυρισμένο στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, το σόου έκανε πρεμιέρα αυτό το μήνα στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν πρόκειται να προβληθεί: «Οι Έλληνες στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρονται γι' αυτό», δηλώνει ο 31χρονος ομογενής, διαφημιστής στο επάγγελμα, στην αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Ο κ. Στρουμπούλης και οι συνεργάτες του, κατά τα γυρίσματα του ριάλιτι, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: «Η Ελλάδα δεν είναι για πούλημα, τα ακίνητα όμως είναι!». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το να πουλάς πολυτελή ακίνητα σε ξένους δεν σημαίνει ξεπούλημα.

To concept είναι απλό και ακολουθεί το format αντίστοιχων ριάλιτι που υπάρχουν στις ΗΠΑ. Ένα πλούσιο ζευγάρι έρχεται στην Ελλάδα, βλέπει ποια ακίνητα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας και αρχίζει το παζάρεμα.



Πήγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/493087/rialiti-me-spitia-apo-tin-ellada/

Warply: χρηματοδότηση 500.000$ για επέκταση στο εξωτερικό

To Warply, ένα ελληνικό startup που δραστηριοπoιείται παγκοσμίως στον κλάδο του mobile marketing , εξασφάλισε, μετά απο ένα χρόνο οργανικής ανάπτυξης, 500.000 δολάρια σε seed funding. Με τον γύρο χρηματοδότησης η εταιρία σκοπεύει να επεκταθεί δυναμικά στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασίλειου, της Γερμανίας και της Βραζιλίας. Ανάμεσα στους angel investors που συμμετείχαν στον γύρο χρηματοδότησης είναι οι Απόστολος Αποστολάκης (ιδρυτής του efood, doctoranytime, eshop και απο τα ιδρυτικά μέλη του openfund), ο Δημήτρης Βρανόπουλος αναλύτής επενδύσεων και στέλεχος της τραπεζικής αγοράς και ο Νίκος Ηπειώτης επενδυτής σε internet και mobile startups.

Το warply παρέχοντας μια πλατφόρμα (software as a service), δίνει την δυνατότητα σε brands να στέλνουν διαδραστικές καμπάνιες μάρκετινγκ στους χρήστες των εφαρμογών (Apps) έξυπνων κινητών τηλεφώνων (Smartphones). Έτσι, δημιουργεί μια νέα διαφημιστική δίοδο αυξάνοντας τα έσοδα των ιδιοκτητών εφαρμογών (APPs) . Οι διαφημιστές πλέον μπορούν να στοχεύσουν τους καταναλωτές με βάση την γεωγραφική τους θέση αλλά και την συμπεριφορά τους εκμεταλλευόμενοι εργαλεία του mobile marketing όπως coupons, sweepstakes, qr codes και video μέσα σε ένα πλούσιο και διαδραστικό περιβάλλον.

H πλατφόρμα βασίζεται στην ανάλυση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και επιτρέπει τη δημιουργία αμοιβαίας επικοινωνίας με τους πελάτες, τη στιγμή που είναι πιθανότερο να αλληλεπιδράσουν με το μήνυμα.
 

Βράβευση για την Toshiba

Η Toshiba ανακοίνωσε τη βράβευση των σειρών e-STUDIO 2050c/2550c και e-STUDIO 2051c/2551c ως “Καινοτόμο Προϊόν της Χρονιάς 2012”, από την Better Buys for Business.
Τα έγχρωμα πολυμηχανήματα e-STUDIO2550c και e-STUDIO2551c της Toshiba, ξεχώρισαν για παραγωγή έγχρωμων εγγράφων με ανάλυση μέχρι και 600x1.200dpi και ανώτερη απόδοση, σε ένα συμπαγές και ελαφρύ σχεδιασμό, ιδανικό για μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Τα νέα αυτά MFP, εκτός από την εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης, την ευελιξία στο χειρισμό του χαρτιού και την ευκολία χρήσης τους, έχουν σχεδιαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον και με οικολογική συνείδηση, ώστε σε sleep mode να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας με την κατανάλωση να περιορίζεται σε 1 μόνο watt.
Οι νέες σειρές e-STUDIO2550c και e-STUDIO2550c/2050c έγχρωμων MFP της Toshiba απευθύνονται σε χρήστες που απαιτούν ιδανική σχέση απόδοσης και τιμής. Με προαιρετικές επιπλέον λειτουργίες τα βασικά μοντέλα είναι επεκτάσιμα σε ισχυρές, πλήρως εξοπλισμένες συσκευές.

Πηγή: http://biztech.gr/brabeusi-gia-tin-toshiba

Έργο για την Intracom στη Ν. Αφρική

Η Intracom Telecom ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Communication Solutions (Comsol Ltd), πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων και αντιπρόσωπο ασύρματων ευρυζωνικών υποδομών στη Νότιο Αφρική, για την προμήθεια πολύ-σημειακού ασύρματου εξοπλισμού στην Internet Solutions (IS), τον κορυφαίο πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών της χώρας. Το καινοτόμο (PtMP) σύστημα WiBAS της Intracom Telecom θα χρησιμοποιηθεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα LMDS δίκτυα επόμενης γενιάς στην ήπειρο.
Η ΙS έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου, επενδύοντας στην αναβάθμιση της χωρητικότητας και τη βελτίωση της διαχείρισης μεταφοράς δεδομένων του δικτύου της, με στόχο να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες. Η Internet Solutions μετά από μια ενδελεχή τεχνική αξιολόγηση καθώς και εκτενείς δοκιμές των προσφερόμενων συστημάτων επέλεξε την πολυσημειακή (PtMP) πλατφόρμα WiBAS της Intracom Telecom για την ενίσχυση της κάλυψης του δικτύου της προσφέροντας υψηλής ποιότητας, αξιόπιστες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε εταιρικούς πελάτες της στη Νότια Αφρική. Το σχεδιασμό της λύσης και την προμήθεια ανέλαβε η Comsol, μια εταιρεία με αποδεδειγμένη εμπειρία που παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, σε ασύρματα δίκτυα, από τη σχεδίαση μέχρι και την συντήρηση τους.
Η πλατφόρμα WiBAS μειώνει δραματικά το χρόνο ανάπτυξης και την πολυπλοκότητα σχεδιασμού για την κατασκευή και την αναβάθμιση ευρυζωνικών δικτύων, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών Internet να έχουν σημαντική εξοικονόμηση κεφαλαίων και λειτουργικών πόρων. Η λύση WiBAS χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την πολυσημειακή (PtMP) αρχιτεκτονική παρέχοντας την υψηλότερη χωρητικότητα και την ταχύτερη ενεργοποίηση σύνδεσης για νέους εταιρικούς πελάτες στην αγορά σήμερα διασφαλίζοντας στο έπακρο την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας για απαιτητικές ευρυζωνικές εφαρμογές δεδομένων.

Πηγή: http://biztech.gr/ergo-gia-tin-intracom-sti-n-afriki

Όλα για όλα η Forthnet. Πανικός ή Στρατηγική;

Σε μια κίνηση που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως κίνηση πανικού, η Forthnet προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με τους καταναλωτές προσφέροντας νέες υπηρεσίες, οι οποίες ομολογουμένως αποτελούν καινοτομία για την ελληνική αγορά, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν πολλαπλά ερωτηματικά ως προς τη στρατηγική που τις συνοδεύει.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις νέες προσφορές της εταιρείας, φαίνεται αμφίβολο εάν το μοντέλο που ακολουθείται είναι κερδοφόρο ή εάν πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια της εταιρείας να συγκεντρώσει "ζεστό χρήμα" ενισχύοντας το cash flow της. Θα περιμένουμε πάντως και τυχόν απαντήσεις του ανταγωνισμού (εάν υπάρξουν), ο οποίος πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει "γη και ύδωρ" προς τους καταναλωτές προκειμένου να ενισχύσει την πελατειακή του βάση, διακινδυνεύοντας την κερδοφορία του και κατά συνέπεια την ίδια του την επιβίωση. Βέβαια αν και τα πακέτα που προσφέρει η Forthnet είναι πράγματι δελεαστικά, θα περιμέναμε το κάτι παραπάνω όσον αφορά τον χρόνο για κλήσεις προς κινητά. Συγκεκριμένα, στα "χαμηλά" πακέτα θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει δωρεάν χρόνος για κλήσεις προς κινητά αντί για χρέωση σε τιμή σταθερού.

Αναλυτικά η νέα οικογένεια υπηρεσιών Forthnet Απεριόριστα αποτελείται από:

Forthnet 2play Απεριόριστα
• Forthnet 2play Απεριόριστα προς σταθερά Forthnet
Απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά Forthnet, κλήσεις προς κινητά σε τιμή σταθερού (αστική χρέωση) & γρήγορο internet έως 24Mbps με 22,90€ / μήνα

• Forthnet 2play Απεριόριστα σταθερά
Απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά, κλήσεις προς κινητά σε τιμή σταθερού (αστική χρέωση) & γρήγορο internet έως 24Mbps με 27,90€ / μήνα
Δυνατότητα απεριόριστων διεθνών κλήσεων σε 50 χώρες με μόνο 7€ επιπλέον/μήνα.

• Forthnet 2play Απεριόριστα σταθερά + κινητά
Απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά, απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα κινητά & γρήγορο internet έως 24Mbps με 37,90€ / μήνα
Δυνατότητα απεριόριστων διεθνών κλήσεων σε 50 χώρες με μόνο 7€ επιπλέον/μήνα.
Όλες οι υπηρεσίες Forthnet 2play Απεριόριστα διατίθενται με ταχύτητες VDSL έως 50Mbps με μόνο 10€ επιπλέον το μήνα.

Forthnet Telephony Απεριόριστα
• Forthnet Telephony Απεριόριστα προς σταθερά Forthnet
Απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά Forthnet & κλήσεις προς κινητά σε τιμή σταθερού (αστική χρέωση) με 17,90€ / μήνα

• Forthnet Telephony Απεριόριστα σταθερά
Απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά & κλήσεις προς κινητά σε τιμή σταθερού (αστική χρέωση) με 22,90€ / μήνα
Δυνατότητα απεριόριστων διεθνών κλήσεων σε 50 χώρες με μόνο 7€ επιπλέον/μήνα.

• Forthnet Telephony Απεριόριστα σταθερά + κινητά
Απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά & απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα κινητά με 32,90€ / μήνα
Δυνατότητα απεριόριστων διεθνών κλήσεων σε 50 χώρες με μόνο 7€ επιπλέον/μήνα.

Πηγή: http://biztech.gr/ola-gia-ola-i-forthnet?&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=BizTech_Update_#5