Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η Microsoft σώζει τα Windows 8 απο την αποτυχία (;)


Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι τα Windows 8 θα έχουν ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον απο αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Μάλιστα το περιβάλλον αυτό σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα είναι βελτιστοποιημένο και απόλυτα προσαρμοσμένο για τις συσκευές αφής. Αυτή η επιλογή της Microsoft όμως, ενόχλησε ιδιαίτερα τους «παραδοσιακούς» χρήστες των Windows και έγινε η αφορμη για να ξεκινήσουν κάποια ιδιαιτέρως αρνητικά σχόλια σχετικά με την πορεία της. Κάποιοι άρχισαν να πιστεύουν πως το νέο interface θα είναι ίσως η μεγαλύτερη αποτυχία της Microsoft (ναι, ακόμα μεγαλύτερη και απο τα Vista…!!!). Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που αναρωτιόντουσαν αν αυτο θα είναι το «μοιραίο» λάθος της που θα την εκθρονίσει απο το βάθρο των desktop και θα δώσει επιτέλους στο Linux την ευκαιρία που εψαχνε τόσα χρόνια για να κυριαρχήσει σε αυτην την κατηγορία.
Απ” ό,τι φαίνεται όμως η Microsoft δε θέλει να δυσαρεστήσει κανέναν και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να διατηρήσει και το inteface που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Έτσι, τα Windows 8 θα έχουν ουσιαστικά δύο περιβάλλοντα χρήσης και ο καθένας θα μπορεί να επιλέγει αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα.
Αναλυτικότερα, το νέο περιβάλλον (γνωστό ως Metro UI) θα είναι το προεπιλεγμένο interface των Windows 8 και ενδείκνυται για τις συσκευές αφής. Οι χρήστες των desktop θα μπορούν να επιλέξουν τη χρήση του συνηθισμένου αν και βελτιστοποιημένου (για περισσότερς πληροφορίες διαβάστε εδώ) interface των Windows απλά με ένα click. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από το επίσημο blog της Microsoft, με τον Steven Sinofsky να δηλώνει ότι «πρόκειται για μια κίνηση που επαναφέρει την ισορροπία και θα μιλήσουμε αρκετά γι” αυτήν στο μέλλον. Η αρμονική συνύπαρξη των δύο interface είναι ένα σημαντικό στοιχείο των Windows 8«.
Δε μπορώ να πιστέψω ότι η Microsoft ήταν έτοιμη να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος σε ένα προϊον που κυριαρχεί στην αγορά. Ίσως να κατάλαβε το λάθος της και αποφάσισε να το διορθώσει πριν να είναι αργά. Η δική μου γνώμη όμως είναι ότι η Microsoft χρησιμοποίησε ένα πολύ έξυπνο τέχνασμα για να συγκεντρώσει όλη την προσοχή πάνω σε ένα προϊόν που δεν είναι ακόμα έτοιμο! Βρήκε ίσως τον καλύτερο τρόπο για να το προωθήσει,  έστω και αν αυτό το πέτυχε με αρνητικά σχόλια. Εγώ απλά αυτό που έχω να πω είναι ότι η αρνητική κριτική μερικές φορές αποτελεί ίσως την καλύτερη διαφήμιση, αρκεί βέβαια να ξέρεις να τη χειριζεσαι έξυπνα… ;)


Πηγή: http://tech-world.gr/h-microsoft-sozei-ta-windows8-apo-thn-apotyxia/135

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου